Cartea de vizită te reprezintă pe tine şi în acelaşi timp compania pentru care lucrezi.

În ziua de azi, când majoritatea afacerilor se desfășoară în mediul online cărțile de vizită par să nu își mai găsească locul în peisaj.
Cărțile de vizită contează pentru că nu avem memorie bună! De câte ori nu ai întâlnit pe cineva, ai petrecut cea mai mare parte a conversației gândindu-te la ce să spui că nu sune prost și la sfârșit ai uitat numele persoanei cu care ai dialogat?
O carte de vizită este calea către noi oportunități. Te poate duce la jobul perfect, la o afacere profitabilă sau pur și simplu poate să-ți ajute afacerea.
Prima impresie contează și pe lângă acest lucru cărțile de vizită oferă informații palpabile.
Cartea de vizită se oferă preferabil la începutul întâlnirilor de afaceri pentru a ajuta interlocutorul să reţină numele persoanei/companiei, atunci cănd au apărut modificări în conţinutul acesteia (un nou număr de telefon, o nouă funcţie, o altă adresă a firmei, etc) sau în cazul unor întâlniri sociale la sfărşitul conversaţiei sau înainte de a pleca.
Aveţi grijă să nu uitaţi cartea de vizită care v-a fost oferită pe masă la sfârşitul întâlnirii. Nu oferii o carte de vizită dacă pe aceasta apar greşeli, dacă informaţia de pe ea nu este actualizată, dacă este murdară sau îndoită!