„Unde să-mi fac un cont de e-mail?” E o întrebare pe care cu toţii ne-am pus-o cândva. Fie că te-ai hotărât să-ţi schimbi adresa e-mail din diverse motive, fie că ai renunţat la serviciile unui furnizor de internet ce-ţi oferea o căsuţă de e-mail, sau a renunţat chiar el la serviciul de e-mail din cauza costurilor, ori pentru că ai schimbat locul de muncă şi implicit ai rămas fără cea mai folosită adresă de mail, ne întrebăm ce alternative avem pe piaţă şi căutăm, în general, o soluţie gratuită şi bună.

Dintre toate soluțiile gratuite cea pe care o recomand cu căldură este gmail.com pentru simplu fapt că vine la pachet cu google drive. O să vorbesc într-un articol viitor despre beneficiile google drive, dar dacă este disponibilă denumirea nume.prenume@gmail.com atunci ești o persoană norocoasă, dacă nu este disponibilă atunci îți sugerez următoarea sintagmă email.numeprenume@gmail.com, eu zic că sună mai bine decât nume.prenume63897@gmail.com.

Când vine vorba de business este foarte importantă reputația adresei de email

Afacerea ta este un brand – atunci când interacționezi cu clienții, ei își construiesc în minte o anumită imagine despre tine și au anumite așteptări. Astfel, imediat după prima interacționare, vei avea un anumit loc ocupat în mintea clientului.

Comparativ cu reputația unei persoane fizice, modurile în care emailul poate fi impecabil, sunt limitate. Tocmai din acest motiv, este important a profita de orice oportunitate pentru crearea unei imagini online demne de un brand respectabil.

A avea o adresă de email precum @gmail, @yahoo sau @hotmail este suficient, dar nu întotdeauna de ajuns. Daca îți dorești să arați profesionalism, nu vei folosi o astfel de adresă de email, ci vei folosi o adresă aferentă unui nume de domeniu web, care să reprezinte brandul. Ai nevoie de înregistrarea unui domeniu web și crearea de adrese de email personalizate.

Când primesc un email de pe o adresă john.doe@gmail.com nu am certitudinea că emailul fost trimis de către John Doe, oricine poate crea adresa de email respectivă dacă denumirea nu este ocupată, în schimb un email primit de pe o adresă john.doe@johndoe.com îmi oferă o anumită siguranță în condiții normale de funcționare a serverului (dacă nu a fost hack).
Așa că nu mai sta pe gânduri, achiziționează un domeniu web și un pachet de hosting care să-ți satisfacă nevoile!
De remarcat este faptul că impactul asupra utilizatorului pornește de la intrarea email-ului în Inbox, subiectul email-ului adresat și adresa de pe care este trimis – dacă aceste elemente sunt respectate, cel mai probabil scopul de a fi citit emailul este, de cele mai multe ori, atins.